Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Кулеба: МЗС України надасть новий порядок консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку

Кулеба: МЗС України надасть новий порядок консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Кулеба: МЗС України надасть новий порядок консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтвердив повідомлення про те, що українське МЗС незабаром надасть роз'яснення щодо нового порядку отримання консульських послуг за кордоном для чоловіків мобілізаційного віку.

«Як це зараз виглядає: чоловік призовного віку поїхав за кордон, показав своїй державі, що питання виживання країни його не хвилює, а потім приходить і хоче отримати від цієї держави послуги. Так не працює. У нас у країні війна», - написав Кулеба в соцмережі Х.

«Знаходження за кордоном не звільняє громадянина від обов'язків перед Батьківщиною. Саме тому я вчора доручив вжити заходів щодо відновлення справедливого ставлення до чоловіків мобілізаційного віку в Україні та за кордоном. Це буде чесно», - пише Кулеба.

Як ми вже повідомляли, українське видання «Дзеркало тижня» стверджує, що отримало у своє розпорядження листа заступника міністра закордонних справ Андрія Сибіги про те, що МЗС України віддало своїм консульським установам розпорядження тимчасово припинити оформлення будь-яких документів, крім довідки для повернення українцям, які перебувають за кордоном. мобілізаційного віку.