Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » США розширили санкції проти Ірану через кібератаки, вчинені за завданням КВІР

США розширили санкції проти Ірану через кібератаки, вчинені за завданням КВІР

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
США розширили санкції проти Ірану через кібератаки, вчинені за завданням КВІРУправління з контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США ввело санкції щодо двох компаній та чотирьох фізичних осіб, причетних «кібератакам від імені кіберкомандування іранського Корпусу вартових ісламської революції» (КВІР). За твердженням відомства, кібератакам зазнали американські організації.

Санкції введено проти компаній Mehrsam Andisheh Saz Nik та Dadeh Afzar Arman. Мінфін США називає їх «підставними компаніями КВІР», які брали участь у кібератаках на більш як десятки американських компаній та держустанов. Четверо фізичних осіб, внесених до списку санкцій, співпрацюють із зазначеними структурами, зазначається в прес-релізі.

Санкції мають на увазі блокування власності та активів, що знаходяться на території США. Також запроваджується заборона на проведення угод, пов'язаних з майном організацій та осіб, які потрапили під обмеження.

18 квітня Мінфін США ввів санкції щодо 16 фізичних осіб та двох організацій, пов'язаних з виробництвом та випробуваннями БПЛА Ірану, а також іранського автовиробника Bahman Group та його трьох дочірніх структур. Обмеження були введені у зв'язку з атакою Ірану сотнями безпілотників та ракет територією Ізраїлю в ніч проти 14 квітня.