Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Глава Міноборони Польщі заявив про готовність повернути Україні призовників

Глава Міноборони Польщі заявив про готовність повернути Україні призовників

Категорія: Головне, Політика
Глава Міноборони Польщі заявив про готовність повернути Україні призовниківМіністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш заявив, що влада країни готова допомогти Україні у поверненні українських громадян призовного віку. За його словами, польська сторона вже пропонувала українським колегам допомогу у пошуку призовників, проте форму цього сприяння наразі не погоджено, - пишуть Запорізькі Вісті.

«Я думаю, що багато наших співвітчизників обурювалися і обурюються, коли бачать молодих українських чоловіків у кафе та чують про те, скільки зусиль нам потрібно, щоб допомогти Україні. Я не здивований, що українці, які перебувають на фронті, виправдовують образи на своїх однолітків, розкиданих світом»,— сказав Косиняк-Камиш в інтерв'ю Polsat News.

22 квітня «Дзеркало тижня» опублікувало листа першого заступника міністра закордонних справ України Андрія Сибіги, який доручив усім консульствам країни з 23 квітня припинити надавати послуги чоловікам від 18 до 60 років. Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що перебування за кордоном не звільняє українських громадян від обов'язків перед батьківщиною.
 
Заборона діятиме до отримання додаткових роз'яснень щодо положень закону про посилення мобілізації, який набуде чинності в середині травня.

Напередодні сотні українських громадян заблокували паспортний центр у Варшаві з вимогою видати їм нові паспорти, про готовність яких вони отримали. Як причину припинення видачі паспортів співробітники центру називали технічний збій. Деякі з них посилалися на рішення влади України.