Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » В Ізраїлі назвали залізним союз із США через виділення військової допомоги

В Ізраїлі назвали залізним союз із США через виділення військової допомоги

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Наука та IT
В Ізраїлі назвали залізним союз із США через виділення військової допомогиВлада Ізраїлю вітає виділення США військової допомоги у розмірі 15 мільярдів доларів, незважаючи на розбіжності через заплановану Тель-Авівом операцію в Рафаху. Про це повідомляє газета The New York Times (NYT).

"Наш альянс залізний", - наводить видання слова міністра закордонних справ Ізраїлю Ісраеля Каца. Він також подякував президенту США Джо Байдену за підписання законопроекту про військову допомогу.

Додатково повідомляється, що допомога Ізраїлю включатиме п'ять мільярдів доларів на поповнення трьох систем протиповітряної оборони (ППО) країни: "Залізний купол", який перехоплює ракети; «Проща Давида», що збиває дрони та ракети; та «Залізний промінь», який розроблений для перехоплення снарядів лазером.

Автори матеріалу звертають увагу на той факт, що кошти були надані в момент розбіжностей Вашингтона та Тель-Авіва щодо проведення операції в Рафасі на півдні сектора Газа. Однак Байден сказав, що протидіятиме такому рішенню, наголосивши, що допомога націлена на захист від Ірану.