Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У ЄС запідозрили Китай у планах редагувати геном китайських солдаті

У ЄС запідозрили Китай у планах редагувати геном китайських солдаті

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У ЄС запідозрили Китай у планах редагувати геном китайських солдаті Члени Європарламенту (ЄП) від Польщі Анна Фотига та Косма Злотовський запідозрили КНР у планах зловживати результатами досліджень у сфері генетики з метою редагування генома китайських солдатів, а також модифікації вірусів. Про це йдеться у зверненні євродепутатів до Єврокомісії (ЄК).

«На думку багатьох експертів, за дослідженнями геному людини стоїть майбутнє медицини. Очікується, що протягом десятиліття обсяг ринку досягне сотень мільярдів доларів, що відкриє нові можливості для медицини та біотехнологій та дозволить створити нове покоління персоналізованих ліків, наприклад, від раку та рідкісних захворювань. Однак розвиток цієї медичної технології пов'язаний не лише з етичними питаннями, а й з ризиками безпеки», — пишуть парламентарі.

"Органи безпеки приділяють пильну увагу діяльності компаній, пов'язаних з урядом Китаю та військовими, таких як BGI Group та MGI, які хочуть домінувати у цій галузі. (...) Служби безпеки попереджають, що генетичні бази даних можуть бути використані для нападу на людей та етнічні групи на основі їх генетичного профілю, для генної інженерії власних солдатів або для зміни вірусів", - заявили члени Європарламенту від Польщі. 

При цьому вони зазначають, що США вже вживають законодавчих заходів, щоб перешкоджати передачі генетичних даних «у такі країни, як Китай та Росія».