Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Шойгу: США цілеспрямовано затягують конфлікт Росії та України

Шойгу: США цілеспрямовано затягують конфлікт Росії та України

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Шойгу: США цілеспрямовано затягують конфлікт Росії та УкраїниМіністр оборони Сергій Шойгу заявив, що конфлікт Росії та України був породжений США. З його слів, сьогодні Сполучені Штати цілеспрямовано затягують збройний конфлікт. Він також заявив, що Росія не збирається нападати на країни НАТО, оскільки не має таких геополітичних та військових інтересів.

"США спочатку створили, а тепер цілеспрямовано затягують конфлікт в Україні", - заявив Сергій Шойгу на нараді міністрів оборони країн-учасниць ШОС.
 
«Війська альянсу впритул наблизилися до російських кордонів і створили додаткові загрози воєнній безпеці. Хочу наголосити, що не ми, а вони до нас прийшли»,— заявив він. На думку міністра, це є доказом того, що «західникам довіряти не можна». Росія ж, за його словами, «дотримується політики невтручання у справи інших держав».

Шойгу зазначив, що міжнародна обстановка «залишається складною і має тенденцію до загострення». За його словами, причиною цього є прагнення США «будь-якими способами зберегти глобальне домінування і нав'язати свій диктат незалежним країнам».

Шойгу також вважає, що «конфронтаційний курс» НАТО та Євросоюзу щодо Росії негативно позначається на обстановці на просторі ШОС та у світі загалом. Він наголосив, що в Центрально-Азіатському регіоні головна загроза — це, як і раніше, радикальні терористичні угруповання, які діють з Афганістану. "Ситуація в цій країні складна і є джерелом поширення тероризму та екстремізму", - зазначив міністр оборони.

24 квітня Сенат США затвердив виділення $61 млрд на військові потреби України. Того ж дня цей законопроект підписав президент США Джо Байден. За даними джерел Politico, США у рамках нового пакету військової допомоги Україні планують підписати контракти з американськими підприємствами на виробництво зброї та техніки на суму до $6 млрд.