Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » В Греції заявили про колапс системи охорони здоров'я

В Греції заявили про колапс системи охорони здоров'я

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
В Греції заявили про колапс системи охорони здоров'яЧлен Європарламенту (ЄП) від Греції Стеліос Кулоглу заявив про колапс у грецькій системі охорони здоров'я, який, на думку депутата, може бути також пов'язаний із діями Євросоюзу. Про крах системи охорони здоров'я в одній із найбільших країн ЄС євродепутат повідомив у своєму зверненні до Єврокомісії (ЄК).

"Постійний потік інцидентів призводить до колапсу грецької системи охорони здоров'я. Тим часом країна поринає у злидні. В одному з недавніх інцидентів дитяче психіатричне відділення Загальної університетської лікарні Іракліону (найбільшої лікарні Криту), єдине у своєму роді на острові та у всьому Південному Егейському морі, було закрите, незважаючи на випадки буллінгу підлітків. Можна лише здогадуватись, наскільки серйозні справи будуть передані до Афін. Ця ж лікарня перебуває у напруженому стані через нестачу персоналу: 650 постійних посад не заповнені, а 5200 пацієнтів перебувають у черзі на операцію", - розповів він.

Особливе обурення у члена ЄП викликає політика приватизації охорони здоров'я, що вибудовується грецьким урядом. Це, за словами Кулоглу, виявляється у тому, що тепер у державних лікарнях буде організовано платні денні операції.

«Ця міра є першою в історії країни і вигідна лише заможним верствам населення, що посилює соціальну нерівність. У відповідь на заперечення громадян проти нового заходу прем'єр-міністр [Греції Кіріакос] Міцотакіс та міністр охорони здоров'я пан [Адоніс] Георгіадіс оголосили, що денні операції будуть безкоштовними, оскільки вони фінансуватимуться з Фонду відновлення [ЄС]. Ця заява виставляє ЄС співучасником демонтажу системи охорони здоров'я», – пояснив автор звернення.