Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » WP: українку Спартц із Конгресу США зненавиділи за відмову від підтримки Києва

WP: українку Спартц із Конгресу США зненавиділи за відмову від підтримки Києва

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
WP: українку Спартц із Конгресу США зненавиділи за відмову від підтримки Києва Конгресумен українського походження Вікторію Спартц, яка представляє Республіканську партію, зненавиділи на батьківщині через відмову підтримати новий пакет військової допомоги Києву. Про це повідомила газета The Washington Post.

Спартц народилася та виросла у Чернігові, після чого переїхала до США. Нині вона представляє у Конгресі штат Індіана. Спочатку жителі українського міста пишалися «своєю людиною» в американському уряді, проте після відмови підтримати черговий пакет допомоги Києву, симпатії змінилися ворожістю.

Колишні вчителі та друг батька конгресуман заявили, що вона «більше не українка». Спартц заявила, що керується інтересами США.

"Насправді образливо і не по-американськи думати, що я, як американка, не буду віддана людям, які обрали мене представляти їх, а якомусь іноземному уряду в країні, яку залишила 24 роки тому", - заявила Спартц.

24 квітня президент США Джо Байден підписав схвалений Конгресом законопроект про надання Україні та іншим союзникам військової допомоги, в рамках якого Київ отримає близько 61 мільярда доларів.