Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Україна поінформувала союзників про складну ситуацію на фронті

Україна поінформувала союзників про складну ситуацію на фронті

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
 
Україна поінформувала союзників про складну ситуацію на фронті Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що ситуація для українських сил у зоні бойових дій складна та має тенденцію до загострення. Про це він сказав на засіданні контактної групи у форматі "Рамштайн".
 

«Я у свою чергу поінформував учасників коаліції про складну оперативно-стратегічну обстановку, яка має тенденцію до загострення; специфіку здійснення авіаударів по об'єктах енергетичної інфраструктури; про наші невідкладні потреби в ракетах, боєприпасах, озброєнні, військовій техніці та ключову роль їх своєчасного надходження»,— написав Олександр Сирський у Telegram-каналі.

Від української сторони на зустрічі також брали участь президент України Володимир Зеленський, голова Міноборони країни Рустем Умеров та начальник ГУР Кирило Буданов, уточнив головком ЗСУ. За словами Олександра Сирського, він подякував учасникам засідання та окремо голові Пентагону Ллойду Остіну за послідовну підтримку України.

Наприкінці березня Володимир Зеленський говорив, що дефіцит боєприпасів веде до потреби скорочувати лінію фронту. 24 квітня президент США Джо Байден підписав закон про додаткову фінансову допомогу Україні на суму $61 млрд. У Пентагоні 26 квітня уточнили, що частину зброї доставлять Україні з Польщі найближчими днями.