Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Електромобілям передбачили зростання продажів

Електромобілям передбачили зростання продажів

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Наука та IT
Електромобілям передбачили зростання продажів Цього року продаж електромобілів у всьому світі досягне 17 мільйонів одиниць, повідомляє Reuters з посиланням на підрахунки Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).

2023 року було реалізовано 14 мільйонів електромобілів. За прогнозами агентства, цього року електричним буде кожен п'ятий проданий автомобіль, а 10 мільйонів з усіх електрокарів, що реалізуються, пройдуть у Китаї.

Продаж електрокарів у першому кварталі 2024 року зріс на 25 відсотків порівняно з аналогічним періодом 2023-го. При цьому їх частка серед загального обсягу машин, що купуються, сильно варіюється в залежності від регіону. Так, у США кожна п'ята куплена машина – електромобіль, у Європі – кожна четверта. У Китаї частку електромобілів припадає половина продажів.

Очікується, що зростання інтересу до екологічно чистого транспорту зменшить попит на нафту. Якщо країни дотримуватимуться заявлених кліматичних цілей, до 2030 року попит скоротиться приблизно на шість мільйонів барелів на добу, а до 2035 року — на 11 мільйонів, що становить десяту частину поточного рівня.