Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Axios: США готують заходи проти МКС на випадок видачі ордера на арешт Нетаньяху

Axios: США готують заходи проти МКС на випадок видачі ордера на арешт Нетаньяху

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Axios: США готують заходи проти МКС на випадок видачі ордера на арешт НетаньяхуЧлени Конгресу США від обох партій попередили Міжнародний кримінальний суд (МКС), що якщо він видасть ордери на арешт високопоставлених ізраїльських чиновників, це спричинить у відповідь заходи з боку Вашингтона. Відповідний закон вже перебуває у розробці, повідомляє Axios. ЗМІ писали, що МКС, зокрема, може ініціювати арешт ізраїльського прем'єра Біньямину Нетаньяху.

Один із членів Республіканської партії повідомив Axios, що у розробці знаходиться законопроект, який «реагуватиме на будь-які ордери». Подробиці документа не наводяться. Голова комітету Палати представників із закордонних справ Майкл МакКол заявив, що очікує на прийняття палатою законопроекту сенатора Тома Коттона про санкції щодо посадових осіб МКС, які беруть участь у розслідуванні дій США та їх союзників. При цьому він висловив сподівання, «що до цього не дійде».

Спікер Палати представників Майк Джонсон учора, 29 квітня, назвав нібито плановані МКС ордери на арешт «ганебними» і «беззаконними». Він закликав адміністрацію США «негайно і недвозначно вимагати відставки МКС», а також «використовувати всі доступні інструменти, щоб запобігти такій гидоті».
 
"Якщо адміністрація Байдена не зустріне опору, МКС зможе створити і взяти на себе безпрецедентні повноваження щодо видачі ордерів на арешт американських політичних лідерів, американських дипломатів та американських військовослужбовців", - упевнений пан Джонсон.

У МКС поки що ніяк не коментували інформацію про можливі санкції проти суду.