Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Колумбійський університет США пригрозив виключенням студентам, що протестують

Колумбійський університет США пригрозив виключенням студентам, що протестують

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Колумбійський університет США пригрозив виключенням студентам, що протестують Колумбійський університет США погрожує виключити студентів, які беруть участь у пропалестинських демонстраціях біля навчальних корпусів, повідомляє Reuters. 30 квітня студенти розбили вікна та захопили кілька корпусів університету, скандуючи гасла на підтримку мешканців сектору Газа.

«Робота університету не може нескінченно перериватися протестувальниками, які порушують правила. Продовження подібних дій спричинить очевидні наслідки»,— сказав представник університету Бен Чанг. Reuters пише, що йдеться про відрахування.

Представник протестувальників Махмуд Халіл повідомив агентству, що представники університету зв'язалися з ним через посередників з метою з'ясувати вимоги студентів. Махмуд Халіл пояснив, що протестувальники вимагають від адміністрації університету «сісти за стіл переговорів». Конкретних вимог він назвав.

У ніч на 30 квітня студенти розбили вікна та окупували Гамільтон-хол Колумбійського університету. Там вони розгорнули плакат із написом «Хіндс-хол», назвавши корпус на честь шестирічної дитини, яка загинула в секторі Газа. Вхід у корпус вони заблокували меблями. За даними The New York Times, у Гамільтон-холі все ще перебувають протестуючі студенти, їх близько 60. Ще близько 30 студентів було затримано після розбиття наметового табору на території університету.