Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Блінкен: США сподіваються, що переговори з Росією про Україну відбудуться за Статутом ООН

Блінкен: США сподіваються, що переговори з Росією про Україну відбудуться за Статутом ООН

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Блінкен: США сподіваються, що переговори з Росією про Україну відбудуться за Статутом ООНДержсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що американська сторона готова сісти за стіл переговорів із Росією. За його словами, президент Володимир Путін здатний завершити конфлікт в Україні. Блінкен зазначив, що ситуація має обговорюватися відповідно до принципів, що лежать в основі міжнародної спільноти та Статуту ООН.

Блінкен у ході виступу на Всесвітньому економічному форумі в Саудівській Аравії припустив, що російський лідер очікує, що Росія протримається довше України і країн, що її підтримують. При цьому він припустив, що Київ все ж таки досягне успіху в конфлікті.

"Сподіваюся, містер Путін зрозуміє це і висловить готовність до щирих переговорів відповідно до основних принципів, що лежать в основі міжнародної спільноти та Статуту ООН", - наголосив Блінкен.

Держсекретар США додав, що йдеться про три принципи: суверенітет, територіальну цілісність, незалежність. За його словами, якщо вони підтвердяться, за підсумками переговорів буде ухвалено резолюцію.