Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Глава ВООЗ Гебрейєсус закликав Ізраїль не проводити наземну операцію в Рафаху

Глава ВООЗ Гебрейєсус закликав Ізраїль не проводити наземну операцію в Рафаху

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Глава ВООЗ Гебрейєсус закликав Ізраїль не проводити наземну операцію в Рафаху Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебрейєсус закликав керівництво Ізраїлю відмовитися від ідеї проводити сухопутну операцію в Рафасі. За його словами, вторгнення в Рафах обернеться "гуманітарною катастрофою".

«Ми закликаємо Ізраїль не продовжувати. Ми закликаємо всі сторони працювати над припиненням вогню та міцним світом»,— написав пан Гебрейєсус в соцмережі X.

Посаду було опубліковано за підсумками зустрічі з генеральним комісаром Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям та організації робіт (БАПОР) Філіппом Лаццаріні. На зустрічі обговорювалися заходи щодо зняття гуманітарної блокади із сектору Газа, а також ризики розповсюдження захворювань в анклаві.

30 квітня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що військові сили Ізраїлю проведуть операцію в місті Рафах у секторі Газа незалежно від результату переговорів із «Хамасом» щодо звільнення заручників. Він також зазначив, що операція в Рафаху потрібна Ізраїлю «для досягнення повної перемоги над Хамасом».

29 квітня під час переговорів Ізраїлю та «Хамасу» бойовикам запропонували 40-денний режим припинення вогню та обмін заручниками. Координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки США Джон Кірбі говорив, що згода «Хамасу» на угоду може відкласти операцію Ізраїлю в Рафаху.