Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Зеленський: членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю

Зеленський: членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю

Категорія: Головне, Політика
Зеленський: членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністюВиступаючи на конференції "20 років Чехії в ЄС: бачення розширеної Європи", президент України Володимир Зеленський заявив, що членство в ЄС - це мрія, яка скоро втілиться в реальність для України.

«Європа, бути в якій честь для кожної нації, — це справді мрія. Мрія, яка поєднує нас. 20 років тому ця мрія стала реальністю для Чехії. І я впевнений, що вже скоро стане реальністю для України, - сказав президент. — І все це не просто про розширення Євросоюзу, а про те, як Європі зберегти себе».

За словами Зеленського, «Європа — це не щось таке, що можна нав'язати пропагандою чи втриматись завдяки насильству. Саме це відмовляються зрозуміти у Москві, і саме це встановлює східний кордон Європи».

Президент зазначив, що «Європа може бути міцною та справді мирною лише тоді, коли ніхто з європейців не залишається за бортом Європи».

«І я впевнений, що за нашого життя відбудеться така сама конференція, але присвячена 20 рокам України в європейській спільноті — 20 рокам нашого повноправного членства в ЄС. І вже у червні можемо розпочати цей шлях, фактично розпочавши переговори щодо вступу України до ЄС», — завершив свій виступ Зеленський.

У грудні минулого року голова Європейської ради Шарль Мішель оголосив про рішення розпочати переговори про членство в ЄС з Україною та Молдовою та надати статус кандидата Грузії.

Україна та Молдова подали заявку на вступ до ЄС після того, як Росія розпочала повномасштабне вторгнення до України у лютому 2022 року. У червні того ж року обом країнам було надано статус кандидата.