Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » WSJ: Ізраїль готовий направити делегацію до Каїру для переговорів із «Хамасом»

WSJ: Ізраїль готовий направити делегацію до Каїру для переговорів із «Хамасом»

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
WSJ: Ізраїль готовий направити делегацію до Каїру для переговорів із «Хамасом» Ізраїль планує направити делегацію до Каїру для переговорів з організацією «Хамас» щодо нової пропозиції щодо припинення вогню в секторі Газа. Про це пише газета The Wall Street Journal (WSJ), посилаючись на ізраїльських та єгипетських чиновників.

За словами джерел у єгипетських службах безпеки, делегація «Хамасу» залишила Каїр пізно ввечері у понеділок, 29 квітня, і «повернеться з письмовою відповіддю на пропозицію про перемир'я». Видання зазначає, що арабські посередники підштовхують Хамас до прийняття умов припинення вогню напередодні запланованої військової операції Ізраїлю в Рафаху. Абдул Латіф аль-Кану, представник «Хамасу», наголосив на необхідності виконання вимог палестинського народу, включаючи «постійне припинення вогню, виведення військ із сектору Газа та повернення біженців».

Джерела з Єгипту повідомили газеті, що глава розвідки «Моссад» Давид Барнеа розглядає можливість візиту до Каїру цього тижня, після того, як арабські посередники передали «Хамасу» деталі угоди про звільнення заручників із полону в обмін на паузу в бойових діях. За словами джерела, Ізраїль може направити свою делегацію, але це залежить від розвитку подій на переговорах.

За посередництвом Єгипту Ізраїль зробив останню пропозицію про припинення вогню, попередивши, що зараз це «останній шанс» на перемир'я, перш ніж ізраїльська армія розпочне наземну операцію в місті Рафах на півдні сектора Газа, де, як стверджує видання, ховається понад 1,5 млн. палестинців.

29 квітня під час переговорів Ізраїлю та «Хамасу» бойовикам було запропоновано 40-денний режим припинення вогню та обмін заручниками. Координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки США Джон Кірбі говорив, що згода «Хамасу» на угоду може відкласти операцію Ізраїлю в Рафаху.

Учора, 30 квітня, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що військові сили Ізраїлю проведуть операцію у місті Рафах у секторі Газа незалежно від результату переговорів із «Хамасом» про звільнення заручників. Він зазначив, що операція у Рафаху потрібна Ізраїлю «для досягнення повної перемоги над "Хамасом"».