Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Ліві екстремісти підпалили садовий будиночок глави компанії Rheinmetall, яка постачає зброю для України

Ліві екстремісти підпалили садовий будиночок глави компанії Rheinmetall, яка постачає зброю для України

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Ліві екстремісти підпалили садовий будиночок глави компанії Rheinmetall, яка постачає зброю для УкраїниНімецькі ліві екстремісти підпалили садовий будиночок голови компанії Rheinmetall, великого німецького виробника озброєнь на знак протесту проти продажу зброї Україні.

В анонімній заяві, розміщеній у соцмережах, йдеться, що активісти підпалили дачу Арміна Паппергера в Нижній Саксонії, тому що, як вони пишуть, він наживається на так званому Zeitenwende (поворотному моменті), тобто новій стратегії безпеки Німеччини щодо Росії.

«Rheinmetall — один із бенефіціарів так званого переломного моменту і має різні старі типи танків, які тепер можна з величезним прибутком продати Україні разом із боєприпасами», — йдеться у заяві цієї групи.

Під старими танками, ймовірно, маються на увазі німецькі «Леопарди», які довгі роки зберігалися на складах у Бельгії та після російського вторгнення в Україну продали компанії Rheinmetall для ремонту та відновлення.

Як припускає британська Telegraph, палії можуть бути якимось чином пов'язані з "Фракцією Червоної армії" (німецькою ліворадикальною організацією, відомою як "Баадер-Майнхоф"), оскільки пост закінчується закликом "Звільніть Даніелу!".

Мається на увазі високопоставлений член «Баадер-Майнхоф» Даніела Клетте, яка переховувалась понад 30 років і заарештована у лютому 2024 року.

Учасницю «Фракції Червоної армії» Даніела Клетте заарештовано у Берліні. Її шукали 30 років

Rheinmetall, п'ята за величиною збройова компанія в Європі, нещодавно відкрила завод у Нідерсаксені, де виготовлятимуться снаряди для України.