Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Мінфін США ввів санкції проти російської авіакомпанії "Перемога"

Мінфін США ввів санкції проти російської авіакомпанії "Перемога"

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Мінфін США ввів санкції проти російської авіакомпанії "Перемога" США запровадили санкції проти авіакомпанії «Перемога». Мінфін країни пояснює цей захід тим, що компанія експлуатує «вилучені» у закордонних лізингодавців американські та європейські повітряні судна. Крім того, американська сторона стверджує, що "Перемога" бере участь у ввезенні в Росію авіакомпонентів американського походження, у тому числі за допомогою іранської Mahan Air.
 
Авіакомпанії видано генеральну ліцензію, що дозволяє завершення операцій до 30 липня. Імовірно йдеться про страхове врегулювання щодо іноземних Boeing-737, що належать «Перемозі».

До оновленого списку санкцій США потрапила авіакомпанія «Перемога». Як повідомляється в роз'ясненні до списку санкцій, «Перемога» експлуатує літаки виробництва США та ЄС, «у тому числі вилучені у закордонних лізингодавців».

У березні 2023 року, йдеться у документі, «Перемога» була включена до списку порушників експортних правил і протягом 2023 року продовжувала імпортувати та перевозити компоненти американського походження на загальну суму понад $1 млн.

Крім того, «Перемога», сказано там же, не пізніше ніж у січні цього року виступала як вантажоодержувач «при транспортуванні авіаційних деталей з Індії до Росії завдяки своїй постійній співпраці з іранською компанією Mahan Air, що перебуває під санкціями США».

Порушення експортного контролю та підтримка мереж обходу санкцій з боку «Перемоги» «сприяли незаконним зусиллям Росії щодо присвоєння літаків та авіаційних компонентів західного походження», йдеться в документі.

При цьому у виданій ліцензії OFAC для «Перемоги» зазначено, що всі операції, які необхідні для припинення угод з авіакомпанією, дозволені до 30 липня 2024 року. Імовірно, йдеться про завершення угод зі страхового врегулювання з іноземних Boeing-737 «Перемоги». В авіакомпанії та групі «Аерофлот», куди вона входить, на момент публікації не відповіли. Із зарубіжних країн «Перемога» літає до Туреччини, ОАЕ, Білорусі, Вірменії, Узбекистану та Киргизії.