Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Bloomberg: договір США та Саудівської Аравії допоможе врегулювати конфлікт у Газі

Bloomberg: договір США та Саудівської Аравії допоможе врегулювати конфлікт у Газі

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Bloomberg: договір США та Саудівської Аравії допоможе врегулювати конфлікт у Газі США та Саудівська Аравія готують оборонний пакт, який дасть королівству гарантії безпеки та допоможе врегулювати конфлікт у Газі. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на анонімні джерела.

"США і Саудівська Аравія близькі до укладання історичного пакту, який надасть королівству гарантії безпеки і відкриє шлях до встановлення дипломатичних зв'язків з Ізраїлем, якщо його уряд припинить війну в секторі Газа", - стверджується у публікації.

За даними агентства, в рамках договору Саудівська Аравія може отримати «доступ до передової американської зброї, яка раніше була недоступна», а також отримає допомогу від США у розвитку мирного атома. В обмін на це Саудівська Аравія має обмежити доступ китайських технологій до мереж своєї країни.

Після досягнення угоди США та Саудівська Аравія поставлять прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху перед вибором: «або приєднатися до угоди, яка встановить офіційні дипломатичні відносини з Саудівською Аравією», або «залишитися осторонь». Умовами для приєднання Ізраїлю до угоди стануть «припинення війни в Газі та згода на створення палестинської держави».

При цьому знайомі з деталями договору джерела охоче визнають, що плани можуть не здійснитися.