Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Уряд Швейцарії затвердив дати конференції щодо України

Уряд Швейцарії затвердив дати конференції щодо України

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Уряд Швейцарії затвердив дати конференції щодо України Міністерство закордонних справ Швейцарії, де 15 та 16 червня відбудеться мирна конференція з питань бойових дій на території України, повідомило, що Росію на зустріч не запросили.

«Росію зараз не запросили. Швейцарія завжди виявляла відкритість до запрошення Росії на цю конференцію. Однак Росія кілька разів заявляла, зокрема публічно, що не зацікавлена в участі у цій першій конференції… Швейцарія переконана, що Росія має бути залучена до цього процесу. Мирний процес без Росії немислимий», - йдеться у повідомленні на сайті МЗС Швейцарії.

Міністерство також повідомило, що на конференцію було запрошено понад 160 делегацій на рівні глав держав та урядів. До них входять представники G7, G20, БРІКС, ЄС та інших об'єднань. Відомство також підтвердило, що зустріч відбудеться 15 та 16 червня у місті Бюргеншток.

У повідомленні швейцарського МЗС також сказано, що метою конференції стане спроба стимулювати майбутній процес урегулювання конфлікту та розробити конкретні кроки на шляху до нього.
 
«Очікується, що конференція триватиме хорошого дня і включатиме обмін думками на пленарному засіданні в присутності всіх глав делегацій, а також дискусії з різних тем у меншому форматі», — уточнили у відомстві.