Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Байден заявив про припинення постачання зброї Ізраїлю у разі операції в Рафаху

Байден заявив про припинення постачання зброї Ізраїлю у разі операції в Рафаху

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Байден заявив про припинення постачання зброї Ізраїлю у разі операції в РафахуПрезидент США Джо Байден заявив в інтерв'ю телеканалу CNN, що внаслідок використання Ізраїлем американської зброї загинули мирні жителі. Пан Байден також повідомив, що США не постачатимуть озброєння Ізраїлю, якщо ізраїльська армія увійде до Рафи.

"Я ясно дав зрозуміти, що якщо вони увійдуть в Рафах - вони ще не увійшли в Рафах - якщо вони увійдуть в Рафах, я не поставлятиму зброю, яка історично використовувалася для боротьби з Рафахом, для боротьби з містами", - сказав Джо Байден .

За словами американського президента, внаслідок використання 2000-фунтових бомб Ізраїлем у секторі Газа загинули мирні жителі. Ці бомби США поставили Ізраїлю у грудні 2023 року.

8 травня глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що США призупинили постачання «боєприпасів великої вантажопідйомності» та переглядають план постачання Ізраїлю військової допомоги. За його словами, таке рішення було ухвалено через «події в Рафасі».

Джерела The New York Times і AP повідомляли, що минулого тижня США затримали постачання 3,5 тис. бомб через побоювання, що вони можуть бути використані під час нападу на місто Рафах на півдні сектора Газа. За словами джерел видань серед американських чиновників, президент Джо Байден затримав постачання 1,8 тис. 2000 фунтів бомб і 1,7 тис. 500 фунтів бомб через побоювання, що вони можуть бути скинуті на Рафах.