Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Українські енергетики отримали грант від ФРН на відновлення інфраструктури

Українські енергетики отримали грант від ФРН на відновлення інфраструктури

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Українські енергетики отримали грант від ФРН на відновлення інфраструктури Українська енергетична компанія "Укренерго" отримала грант від уряду ФРН на відновлення та захист інфраструктури. Про це йдеться у її Telegram-каналі.

Йдеться про суму 45 мільйонів євро. Уточнюється, що голова правління компанії Володимир Кудрицький та директор німецького банку KfW зі Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії Вероніка Гарсіа дель Арко разом із головою представництва KfW в Україні та Молдові Лоренцо Гесснером підписали відповідну угоду.

Як уточнив глава «Укренерго», виділені кошти підуть на будівництво нової високовольтної лінії, яка забезпечить стабільне поєднання української та європейської енергосистем, а також на відновлення пошкоджених об'єктів у центральних регіонах республіки та закупівлю обладнання.

З лютого 2022 року за підтримки німецького банку енергетична компанія залучила понад 177 мільйонів євро у вигляді кредитів та грантів на розвиток та відновлення енергомереж.

Раніше глава Міненерго України Герман Галущенко оцінив збитки від російських ударів по енергооб'єктах країни у мільярд доларів. За словами міністра, до осені 2023 року порівняно з початком спецоперації потужності електрогенерації країни скоротилися на 18 гігават, за весну 2024 року Україна втратила ще сім гігават потужностей.