Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Бекхэм привезет олимпийский огонь в Британию

Бекхэм привезет олимпийский огонь в Британию

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Спорт

Бекхэм привезет олимпийский огонь в Британию На афінському стадіоні «Панатінаїкос» відбудеться урочиста церемонія передачі олімпійського вогню організаторам Літніх ігор-2012 в Лондоні. 

 

За даними британської сторони, на церемонії також буде присутній півзахисник американського клубу «Лос-Анджелес Гелексі» і колишній капітан англійської збірної Девід Бекхем, який візьме участь в доставці Олімпійського вогню з Греції до Великобританії, повідомляють закордонні ЗМІ.

 

На церемонії будуть присутні британська принцеса Анна, дочка королеви Єлизавети II, президент Греції Каролос Папульяс, голова організаційного комітету «Лондон-2012» Себастьян Кое і інші офіційні особи.

 

Принцеса Анна відома своєю благодійною діяльністю, а також тим, що вона – єдиний член британської королівської сім'ї, який брав участь в Олімпійських іграх. Принцеса виступала в змаганнях з кінного спорту на Олімпіаді 1976 року в Монреалі і зайняла 24-те місце в особистій першості з триборства.

 

У 1986-1994 роках принцеса Анна була президентом Міжнародної федерації кінного спорту, а також була членом Міжнародного олімпійського комітету. Крім того, її присутність в Афінах символічно ще з однієї причини: її прабабусею була перша королева Еллінів Велика княжна Ольга Костянтинівна (1851-1926 роки), яка була племінницею імператора Олександра II і внучкою Миколи I.

 

По материалам  УНН