Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » В Черкассах из-за прорыва канализации рухнули стены квартиры

В Черкассах из-за прорыва канализации рухнули стены квартиры

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Події

 На ремонт квартири Доброштана міськвиконком планує виділити 50 тисяч гривен

 

Замість зручностей двометровий котлован. У Черкасах просто на очах у господаря пішли під землю підлога й міжкімнатні перестінки його квартири. З'ясувалося, що під старенькою п'ятиповерхівкою - прорвало каналізацію. Чому банальна аварія ледь не стала фатальною для мешканців будинку - розповідає Станіслав Кухарчук.

 

Оселя Олександра Доброштана зараз нагадує будівельний майданчик. Прямо посеред квартири - великий котлован. Чоловік розповідає - кілька днів тому, зайшовши до ванної, побачив, що підлога просіла на кілька сантиметрів. За мить - рухнули міжкімнатні перестінки. Залізобетонний блок ледь не вбив господаря помешкання.

 

На поверхню викинуло чимало брудної води. Аби з'ясувати - що відбувається - комунальникам довелося розібрати в квартирі підлогу. Тепер на місці, де була ванна, туалет і кухня - двометрове провалля.

 

Олександр Доброштан, власник квартири:

- Если б обратились позже, или позже начались эти демонтажные работы, устранили этот подмыв воды - это обрушились бы несущие стены.

Комунальники встановили - під будинком прорвало каналізаційну трубу. Але найбільше їх вразило те, що мережа - прокладена просто під дерев'яною підлогою квартир. Під час зведення п'ятиповерхівки - не обладнали бодай якогось підвального приміщення. Від старості труби тріснули, і нечистоти почали розмивати ґрунт.

 

Сергій Гришин, головний інженер придніпровської служби утримання будинків:

- Сейчас жители этого прекрасного дома, именно жители первых этажей - заложники инженерных коммуникаций. Для того, чтоб устранить даже элементарную аварию, необходимо выполнить демонтаж перегородок, демонтаж полов. Ну полностью разобрать квартиру.

Зараз гнилі труби замінили на нові - пластикові. Проте впевненості, що подібна аварія не повториться - у комунальників немає.

 

Алла Грохольська, начальник управління ЖКГ Черкаського міськвиконкому:

- Гарантій давати ніхто не може, тому, що ніхто не бачить, що там робиться у землі, там же крім того є і система опалення, і система водопостачання.

На ремонт квартири Олександра Доброштана міськвиконком планує виділити 50 тисяч гривень. Роботи обіцяють закінчити до кінця вересня. Поки ж чоловік мешкає у родичів.

 

 

 

По материалам Подробности.ua