Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Відкрилась фотовиставка «Благодійність крізь призму об’єктива» у Запоріжжі

Відкрилась фотовиставка «Благодійність крізь призму об’єктива» у Запоріжжі

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Культура

Відкрилась фотовиставка «Благодійність крізь призму об’єктива» у ЗапоріжжіФотографи показали, що волонтерство змінює світ і якою бачать благодійність діти.
 

Фотовиставка «Благодійність крізь призму об’єктива» відкрилася 1 липня 2013 року у Запорізькому міському фотоклубі.

 

До Запоріжжя завітали Анна  Гулевська-Черниш, директор Українського форуму благодійників та Людмила Стеценко, спеціаліст зі зв’язків із громадськістю мобільного оператора life:).

 

Відкрилась фотовиставка «Благодійність крізь призму об’єктива» у ЗапоріжжіФотовиставка «Благодійність крізь призму об’єктива» (ініціатор та організатор її прийняття - відомий меценат Дмитро Зусманович) - це кращі 40 фотографій, обрані з 630 фоторобіт, які надійшли з усіх куточків України на ІІІ Всеукраїнський фотоконкурс «Благодійність крізь призму об’єктива». Фотокамери учасників зафіксували миті благодійності в освіті, в культурі, в охороні здоров’я та в соціальному захисті, у спорті, у житті громад та в ініціативах громадян.

 

Відкрилась фотовиставка «Благодійність крізь призму об’єктива» у ЗапоріжжіФотоконкурс проводив восени 2012 р. Український форум благодійників під патронатом Національної спілки фотохудожників України. Змагання добрих фото підтримали потужні представники як сектору благодійності, так і бізнесу.

 

Дмитро Зусманович, генеральний директор корпорації «Кераміст»: «Я вважаю, що грамонійна людина просто не може закривати очі та серце, коли хтось потребує її допомоги. Це не залежить від соціального статусу чи рівня доходів. Саме тому ми підтримали ідею проведення виставки у Запоріжжі. Треба достукатися до кожного серця, тоді і справедливості буде більше. Не треба чекати кращого часу, чи відповідних законів. Творіть добро сьогодні!».

 

Партнером пересувної фотовиставки виступив Мобільний оператор Life :). Завдяки підтримці компанії Life :) фотовиставку про благодійність побачать у 11 регіонах України.

 

Оксана Рудюк, Начальник департаменту зі зв’язків із громадськістю мобільного оператора life:):

– Мобільний оператор life:) підтримав пересувну фотовиставку, адже ми щиро сподіваємось, що ці фотографії зуміють привернути увагу широкого загалу до нелегкої долі людей на світлинах і не залишать байдужими серця відвідувачів. Першочергова ідея проекту – «відкрити» людей для світу: показати обличчя і усмішки тих, хто попри усі спроби забутись і заховатись, лишаються поміж нас і, як усі ми, заслуговують на яскраве і наповнене життя. Для того, щоб зробити когось щасливим, не потрібні жалість чи співчуття, а лише прояв нашої небайдужості, підтримки та прийняття. Спасибі всім авторам цих пронизливих світлин, які зуміли глибоко відчути і передати тему людяності і гуманізму.

Щоб забезпечити рівні умови для учасників-професіоналів і аматорів, роботи конкурсантів оцінювало журі, в якому одні – фахівці фотосправи й тонкі поціновувачі мистецтва, але «чайники» у благодійності; інші – гуру організованої філантропії, але оператори «мильниць».

 

До складу журі 2012 р. увійшли:

 

         Олександр Жилін, заступник головного редактора журналу Photographer.

         Ростислав Кондрат, секретар Правління з організаційних питань Національної спілки фотохудожників України.

         Юрій Косін, фотограф.

         Едуард Странадко, фотограф.

         Окана Онасенко, Координатор Програми Волонтери ООН.

         Іван Дехтяр, Ассистент Програми Волонтери ООН.

         Інна Підлуська, заступник Виконавчого директора Міжнародного фонду «Відродження».

         Наталія Нагорна, голова департаменту програмного розвитку Міжнародної громадської організації Центр «Джойнт».

         Сергій Коршун, менеджер відділу бізнес-консультування компанії Ernst&Young.

         Олена Якимчук, спеціаліст з корпоративних справ компанії Amway.

         Катерина Засуха, директор департаменту зовнішніх зв’язків Благодійного фонду «Розвиток України».

         Анна Гулевська-Черниш, директор Українського форуму благодійників.

 

Фотовиставка «Благодійність крізь призму об’єктива» пропонує журналістам нетривіальні сюжети про людей, які нечасто потрапляють у кадр, однак завжди привертають увагу читачів, слухачів, глядачів. Ці люди розкриють таємницю: як ставати багатшими, віддаючи багато і як ділитися щастям, будучи обділеними.

 

Анна  Гулевська-Черниш, директор Українського форуму благодійників: «Вже сьогодні ми чітко розуміємо, що наша тема не є простою для фотосвітлин. Адже набагато легше зафіксувати пейзаж або натюрморт, ніж вловити яскравий момент прояву людської доброти, небайдужості та турботи. Цьогоріч ми вперше отримали багато робіт від професійних фотохудожників — членів Національної спілки фотохудожників України. А значить у нас є більше яскравих продуктів для популяризації благодійності — однієї з основних задач діяльності Українського форуму благодійників. Адже ми щиро віримо, що шляхом популяризації найкращого досвіду та  прикладів для наслідування, ми зможемо заохотити ще більше небайдужих громадян до доброчинної діяльності».

Більше про фотоконкурс – на сайті http://www.photo.blagodiynist.info/.