Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Віталій ГОЛОБРОДСЬКИЙ: «Ми працюємо задля здоров’я людей»

Віталій ГОЛОБРОДСЬКИЙ: «Ми працюємо задля здоров’я людей»

Категорія: Позиція » Статті » Суспільство
Віталій ГОЛОБРОДСЬКИЙ: «Ми працюємо задля здоров’я людей»Ви бачили, як зацвітає королева весни магнолія? У день нашого приїзду вона стояла ще у рожевих бутонах. Це незабутнє видовище, адже її прекрасні квіти розпускались ще за часів, коли по землі ходили динозаври. Магнолія вважається найдавнішою мешканкою земного царства флори. Одне з таких вічнозелених запашних дерев з неймовірно прекрасними квітами зараз красується перед фасадом корпусу Волочиського санаторію «Райдуга»

 

 

Цей оздоровчий заклад є справжньою перлиною серед курортів Поділля. Від інших він вирізняється не тільки унікальною методикою лікування, але й знаходженням у місцевості, де не порушена екологія та відсутні шкідливі викиди. А це одна із запорук гарного відпочинку та ефективного лікування.

 

Територія санаторію займає 5 га, включаючи паркову зону, природні галявини в обрамленні вікових дерев.

 

Ми дізнались, що головний лікар санаторію «Райдуга» Віталій Голобродський є великим любителем квітів та зелених насаджень. Може, й тому тут протягом року усе потопає в зелені, а влітку навкруги точиться п’янкий аромат різнобарвних квітів, які строкатим килимом вкривають усю територію закладу.

 

– Санаторій працює з 2002 року. Перший заїзд відбувся у лютому 2003 року. По 2006 рік, – розповідає Віталій Павлович, – ми працювали як санаторій-профілакторій у складі ВМЗ. З 2005-го – розпочали співпрацювати із Фондом соціального страхування. 2008 року стали повноцінним санаторієм у складі «МОТОР СІЧ».

 

На протязі усіх цих років в наших комфортабельних одно- та двомісних номерах «люкс» та «напівлюкс» відпочивають люди з різних областей України та зарубіжжя. До нас приїздять охоче, тому що тут дуже зручне транспортне сполучення що автошляхами, що потягом – однаково легко дістатись.

 

– Віталію Павловичу, з якими проблемами зі здоров’ям до Вас зазвичай приїздять?

 

– У оздоровниці ми проводимо ефективний курс лікування сечокам’яної хвороби, хронічного калькульозного пієлонефриту, простатиту, порушення потенції, виразкової хвороби шлунку і 12-палої кишки, хронічного гепатиту, холециститу, панкреатиту, цукрового діабету, подагри, захворювань опорно-рухового апарату.

 

Наразі маємо можливість лікувати типові серед населення захворювання суглобів, м’язів, дякуючи тому, що за фінансового сприяння президента АТ «МОТОР СІЧ» В’ячеслава Олександровича Богуслаєва було закуплено найсучаснішу лікувальну апаратуру.

 

– Які природні лікувальні засоби Ви запроваджуєте?

 

– Ми лікуємо за різними лікарськими показниками – комплексно застосовуємо бішофіт, сульфідні грязі, які отримуємо із озера Сиваш. Збором карпатських трав нас забезпечує Івано-Франківщина. В кожному зборі по 7–8 компонентів. У нас є і діабетичний збір, і дихальний тощо. Застосовуємо лікувальний масаж, призначаємо вживання мінеральної води. У поєднанні з іншими процедурами усі використані у комплексі лікувальні заходи дають дуже добрий оздоровчий ефект.

 

– Так, ми, зокрема, чули про чудодійні властивості місцевої води…

 

– Мінеральна гідрокарбонатна вода з місцевого родовища є базовим лікувальним заходом при гастроентерологічних захворюваннях. «Кришталева криниця» розташована на нашій території – в метрах 70–80 від корпусу «Райдуги».

 

– У неї вельми цікава історія виникнення. Розкажіть її, будь ласка, нашим читачам.

 

– Відомо, що ініціатором дослідження родовища цілющої води є В’ячеслав Олександрович Богуслаєв. Він у Волочиську працював директором ВМЗ і, до речі, був добре обізнаний про тутешню місцевість, знав, що по річці Збруч є родовище мінеральної води. Отже, в ході геологічної розвідки його віднайшли, провели буріння та збудували джерело, яким ми сьогодні успішно користуємось.

 

Мушу сказати, що «Кришталева криниця» за хімічним складом відповідає трускавецькій «Нафтусі». При цьому зауважу, що нашому джерелу – 13 років, а трускавецькому – більш ніж 100. Проте відомо: що старіше, то більш виснажене. А наша свердловина – молода, відповідно, більш насичена корисними речовинами. Її переважаючу якість відмічають й наші відпочиваючі. До речі, по Україні це одне із молодих джерел, що на сьогодні функціонує.

 

– На Вашу думку, наскільки ефективний лікувальний результат отримують відпочивальники «Райдуги»?

 

Я 21 рік пропрацював у місцевій лікарні, маю досвід проведення хірургічних операцій. Як практичний лікар не надто довіряв санаторному лікуванню, а коли безпосередньо зіткнувся із такою справою, то зрозумів і переконався, що у поєднанні з практичною медициною та санаторно-курортною успіх набуває великої значущості.

 

Тому б я хотів запросити усіх потенційних клієнтів, які мають захворювання згаданих вище органів, щоб відвідали наш заклад. У санаторій «Райдуга» вкладено великі кошти, завдяки чому ми ввібрали передові медичні технології, маємо чудові умови та ресурс.

 

Наші страви смачні, вітамінізовані, виготовлені на місцевій екологічно чистій воді.

 

Ми раді бачити працівників об’єднання МОТОР СІЧ та усіх бажаючих оздоровитись громадян України і тих, хто мешкає за кордоном.

 

– Чи потрібне направлення лікаря, щоб завітати до вас на оздоровлення?

 

– Ні, не обов’язкове. У нас можна провести клінічно-лабораторні аналізи, діагностику. Хто побажає приїхати у «Райдугу», хай візьме із собою лише амбулаторну карту.

 

–       Для отримання результативного оздоровлення людини яким має бути термін лікування у санаторії?

 

– Для позитивного лікувального ефекту людини перебування у санаторії має складати не менше двох тижнів.

 

– Як проходить дозвілля відпочивальників санаторію?

 

– Є в нас катамарани, риболовля, спортивні майданчики, басейн із сауною. Працює бібліотека, більярд, проводимо вечори відпочинку, концерти. Сподіваємось незабаром збудувати клуб для проведення вечірнього дозвілля. У нас відкриті туристичні маршрути до сусідніх регіонів – по історичних та релігійних місцях. За таких умов, коли людина, відпочиваючи, розслабляється, і легше лікувати.

 

Поряд із санаторієм розташований Музей бойової слави. Його із задоволенням відвідують відпочивальники.

 

– Дякуємо, Вам, Віталію Павловичу, за гостинність та цікаве інтерв’ю. А для читачів нагадаємо: не зволікайте відвідати санаторій, і вам пощастить побачити, як буяє весняними квітами «Райдуга». Повірте, не пожалкуєте.

 

 

 

Наталія НЕСТЕРЕНКО