Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Рідкісний морський коник було помічено в глибинах океану

Рідкісний морський коник було помічено в глибинах океану

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
Рідкісний морський коник було помічено в глибинах океану Нещодавно вчені зробили неймовірне відкриття в глибинах океану. Вперше в історії було помічено новий вид морських коників, який отримав назву Рубіновий морський коник Phyllopteryx dewysea.
 

Відео, яке змогла зняти команда біологів з океанографічного інституту, показує що рідкісний вид морсього коника ще не зник, як вважали раніше. Річ у тім, що значну частину даного виду коників в західно-австралійському архіпелазі виловили риболовні трали. Відомо, що до цих пір існує тільки 4 збережених види цього роду.

 

Для отримання перших знімків рубінового морського коника вчені використали підводний дистанційний пристрій. Кадри, зняті з допомогою камери, засвідчили що рубіновий морський коник має червоне забарвлення, завдяки чому цей вид і прозвали «рубіновим». Мешкає цей вид в глибині океану, куди аквалангісти не можуть пірнути, бо це перевищує технічні норми. Такі показники середовища існування та глибина проживання цього виду морських коників різко відрізняє від його родичів, котрі мешкають серед водоростевих рифів, а також пояснює причину, чому на протязі довгого часу рубіновий морський коник не був помічений. Як наголошують вчені, даний морський коник проживає на глибині понад п’ятдесяти метрів.

 

Також біологи зазначають, що рубіновий морський коник має особливі відмінності від його сородичів коника ганчірника та коника звичайного. Йде мова не тільки про різні місця проживання, а й фізіологічні відмінності. Морські коники звичайні мешкають в морських водоростях і на скелястих рифах біля Тасманії та навколо узбережжя Південного Уельсу, коли коники ганчірники снують на глибині 3-25метрів по піску та серед бурих водоростей. Рубіновий морський коник не має спеціальних маскувальних відростків, що різко різнить його від його родичів, що використовують цю фізіологічну особливість, щоб залишатись непоміченим серед водоростей. Як доводять вчені, ці шкірні відростки стають в нагоді морському конику ганчірнику та конику звичайному задля опори при великій хвилі, а також для маскування від других істот-хижаків.

 

Найбільше відкриття дослідників став той факт, що рубінове забарвлення морського коника при слабкій освітленості в глибинах океану дозволяє йому самим ефективним способом захиститись. Крім того, морський коник володіє ще й унікальним хвостом, який має хапальний ефект. Це допомагає конику утримуватись на предметах при потужній хвилі та підводних течіях. Як говорять вчені, фізіологія цього виду морського коника, а саме присутність хапального хвоста, заводить в глухий кут еволюційного розвитку всього роду коників, поскільки в інших двох видах такої особливості не було зафіксовано.

 

По теме: