Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Україна може економити більше 30% теплової та електричної енергії

Україна може економити більше 30% теплової та електричної енергії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство
Україна може економити більше 30% теплової та електричної енергіїЙдеться про якісну теплоізоляцію і термоізоляцію стін приміщень, що дозволяє ефективно знижувати втрати тепла, які можуть досягати 30 і навіть 50%. Але щоб більш економно підійти до витрати основних теплоносіїв необхідно вирішувати питання комплексно, і враховувати всі правила проведення робіт, останні тенденції і наявні у нас технології за рішенням таких завдань.
 

Зокрема, технологія установки вентильованих фасадів, застосовувана в сучасних новобудовах, є однією з найбільш важливих для утеплення, так як повітряний прошарок між ним і стіною будинку сама по собі дозволяє утримувати тепло від його виходу, а в старих житлових будинках цієї технології закладено не було і там доводиться шукати шляхи вирішення цього завдання самостійно.

 

Одним з методів утеплення в старих будинках є заміна вікон на більш нові - металопластикові, якімають подвійний склопакет, і потім ще проводити закладення всіх швів і стиків, що залишилися від цієї роботи. Не потрібно забувати і про двері, з якими необхідно також проводити теплоізоляційні роботи.

 

Важливо переходити на енергозберігаючі сучасні лампи

В першу чергу розумно переходити на світлодіодні і люмінесцентні енергозберігаючі лампи. LED-лампи (інша назва світлодіодних ламп), самі енергоефективні, так як будь-яка LED-лампа споживає в рази менше потужності в порівнянні з люмінесцентної. Крім того, LED-лампи мають і більший термін служби, що становить близько 50 тис. Годин роботи в порівнянні з 8 тис. годинами у люмінесцентних.

 

Купуйте хорошу побутову техніку зі зниженим класом енергоспоживання!

Багато сучасні пральні машини, холодильники, телевізори і т.д. підтримують режими найнижчий рівень споживання електроенергії, яких не було у аналогічної техніки раніше. Тому при їх покупці правильним буде вивчити їх клас енергоспоживання, найекономічнішими з яких будуть класи 'A', 'А +', 'А ++' і т.д.

 

Не забудьте перейти на двухтарифні лічильник електроенергії, який Вам дасть додаткову вигоду!

Такий двухтарифні лічильник працює за двома різними тарифами в залежності від часу доби. З 23.00 до 7 ранку він проводить розрахунок електроенергії на 50% менше її реального споживання, що здатне значно скоротити витрати, якщо найбільш енерговитратні роботи по дому перенести цей час.

 

При цьому, для обліку гарячої води є спеціальні чотирьохтарифні лічильники, що забезпечують контроль температури води, що дозволить не переплачувати за гарячу воду за діючими тарифами, при яких вода вище 40 ° C вважається гарячою.

 

Так що, на думку депутата Величко Владимирасайт Khsms.com, способи заощадити на витратах по електроенергії до 30% у нас є.