Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У Запоріжжі представили команду партії «Слуга народу»: починаємо підготовку до місцевих виборів

У Запоріжжі представили команду партії «Слуга народу»: починаємо підготовку до місцевих виборів

Категорія: Позиція » Статті » Регіон

У Запоріжжі представили команду партії «Слуга народу»: починаємо підготовку до місцевих виборів 19 серпня в Запоріжжі Михайло Федоров, віце-прем’єр - міністр цифрової трансформації України, голова Запорізької обласної організації партії «Слуга Народу», презентуваврегіональний план розвитку регіону в найближчі роки. Презентація відбулася під час робочого візиту президента України Володимира Зеленського. Захід відбувся з дотриманням норм карантину.

 

У своєму виступі Михайло Федоров розповів про конкретні кроки щодо регіонального плану розвитку регіону. Він зазначив, що Запоріжжя є енергетичним та історико-культурним центром України.

 

- Я народився, виріс і навчався у Запорізькій області, тому добре розумію проблеми та переваги рідного краю. Нам не потрібні стратегії, які розробляються десятиліттями, ми знаємо, що нам реально потрібно. Уперше за багато років ми маємо план, який ґрунтується на можливостях регіону. Крім того, маємо гроші, передані в місцеві громади під час децентралізації. Маємо команду, яка втілюватиме цю стратегію на всіх рівнях - від місцевих рад у найвіддаленіших територіальних громадах до парламенту, уряду та президента, - відзначив голова Запорізької обласної організації партії «Слуга Народу».

 

Віце-прем’єр вважає, що наш регіон має достатньо професійних кадрів для реалізації цих проектів, але пріоритетне завдання - розвиток конкурентоспроможної інноваційної економіки та стимулювання розвитку галузей з високою доданою вартістю. У зв’язку з чим одним з найважливіших моментів стало підписання документа, згідно якого до регіону будуть залучені кошти у сумі 1,5 мільярди доларів на озвучені цілі.

 

Також в стратегію закладена розбудова інфраструктури й будівництво найбільш важливих для області об’єктів. Головним пріоритетом є реалізація масштабних інфраструктурних проєктів, а саме: нові мости та дороги загального користування протяжністю 400 км щороку, заплановане й нарощування потенціалу регіональних летовищ та портів.

 

- Ми оновлюємо сферу житлово-комунального господарства, водопостачання та водовідведення, зокрема в курортних зонах. Плануємо розробити спеціальні програми захисту довкілля. У сфері культури одним з пріоритетних напрямків стане розвиток заповідника «Хортиця». У наших планах - перетворити острів на основний туристичний об’єкт регіону й одну з найвідоміших атракцій не лише в Україні, а й поза її межами, - сказав Михайло Федоров.

 

За його словами, сьогодні стає все більше компаній, відомих не тільки в Україні, а й поза її межами. Тому президентська команда хоче збудувати декілька центрів з підтримки підприємництва у запорізькому регіоні, де буде безкоштовно надавати консультації початковим і діючим підприємцям.

 

Однією з найголовніших проблем Запоріжжя вже довгі роки є екологічне питання. Тому окрему увагу на форумі було приділено захисту довкілля. У відповідному міністерстві вже розробляється програма, завдяки якій регіонам, що потерпають від техногенної небезпеки, буде надана допомога. Не обійшли стороною й соціальну складову, конкретніше, питання середнього рівня життя у Запоріжжі: Михайло Федоров висловив надію щодо підвищення мінімальної заробітної плати на 50% у 2023 році за рахунок розвитку малого та середнього підприємства.

 

По закінченні презентації регіонального плану розвитку він представив команду партії «Слуга Народу» в Запорізькій області. Саме ці люди після перемоги на місцевих виборах будуть займатися втіленням цього стратегічного плану у регіоні. Це:

· Віталій Боговін, голова Запорізької обласної державної адміністрації;

· Віталій Тишечко, депутат Запорізької міської ради;

· Олександр Машинський, депутат Запорізької обласної ради;

· Юрій Капустянський, громадський діяч, голова Запорізького обласного передвиборчого штабу «Слуга народу», керівник «Зе!Команди» Запорізької області;

· Тамара Мельникова, підприємець, правник, активна учасниця «Зе!Команди»;

· Роман Терехов, головний санітарний лікар Запорізької області, фахівець у галузі охорони здоров'я;

· Олена Теряєва, радник голови ЗОДА з питань охорони здоров'я, фахівець у галузі охорони здоров'я;

· Вікторія Галіцина, активіст, керівник «Зе!Команди» Бердянська;

· Дмитро Гладкий, директор адвокатського об'єднання «Гладкий, Яценко та партнери», правник, активний учасник «Зе!Команди»;

· Віктор Тлєуш, директор школи-інтернату №7, фахівець у галузі освіти;

· Віталій Толочек, підприємець, член Запорізького обласного передвиборчого штабу Слуги Народу, активний учасник «Зе!Команди».

 

Під час презентації своїм баченням перспектив і втілення стратегії розвитку поділився голова Запорізької обласної державної адміністрації Віталій Боговін.

 

- Ми з вами земляки. Тут народилися наші діти, живуть наші батьки. І тому ми разом несемо відповідальність за розвиток свого спільного дому. Завершується важливий етап процесу децентралізації, ми нарешті отримаємо можливість самостійно визначати напрямок розвитку громад. Для жителів регіону зараз надважливо реалізувати Регіональний план розвитку і Стратегії розвитку громад - це конкретний, покроковий план поліпшення життя нашого рідного дому, розбудови інфраструктури, створення комфортних умов для кожного.

 

Все це ми готові зробити разом з нашою командою. І я впевнений: якщо люди делегують «Слузі народу» на місцях право розвивати громади, ми не тільки доведемо розпочате до кінця, а й започаткуємо нові проєкти в кожній громаді. Кожен зможе взяти участь у їхній реалізації! Стратегічні плани стануть реальністю для регіону та змінять життя наших людей на краще! Вирішимо це разом! - наголосив очільник запорізького регіону.

 

Депутат Запорізької міської ради Віталій Тишечко зі сцени форуму теж висловив свою думку стосовно наявності змін на краще у Запоріжжі та зосередив увагу на тому, що альтернатива завжди є.

 

- Ми небайдужі люди, які вміють діяти, мають досвід планування, управління та реалізації проектів із розвитку громад. Ми живемо поряд, працюємо разом, знаємо зсередини, як реально виглядає життя. Тому що ми - це ви! Нам кажуть, що в Запоріжжі вже все вирішено та немає альтернативи. А я наполягаю, що альтернатива є! І це наша команда, яка готова взяти на себе відповідальність за динамічний розвиток Запоріжжя - без корупції, відкатів, старих методів роботи, неадекватно великих бюджетів міських проєктів для самопіару.

 

Повторюю: альтернатива є! І її наша команда буде пропонувати на місцевих виборах. Роботи дуже багато, і ми повинні створити всі умови, щоб зробити своє місто найкращим в Україні. Потрібно створювати нові робочі місця, інвестувати кошти в підприємства, щоб молодь залишилася працювати вдома, а не виїжджала за кордон. Але головна мета - це велика розбудова Запоріжжя, і разом ми зможемо це зробити! – наголосив Віталій Тишечко.

 

Олексій ВЛАСОВ

 

Источник Позиция