Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » ЄС схвалив виділення Україні нового кредиту на €1 млрд

ЄС схвалив виділення Україні нового кредиту на €1 млрд

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
ЄС схвалив виділення Україні нового кредиту на €1 млрд Перший заступник голови Єврокомісії Валдіс Домбровскіс заявив, що міністри країн-членів Євросоюзу погодили новий пакет макрофінансової допомоги для України. За його словами, йдеться про виділення Києву нового кредиту на суму €1 млрд.

"ЄС посилює фінансову підтримку України: міністри ЄС щойно схвалили кредит у €1 млрд. Це частина нового пакету макрофінансової допомоги", - написав Домбровскіс у Twitter.

Як зазначив представник Єврокомісії, економіка України на даний момент перебуває не в кращому стані на тлі продовження російської військової агресії на її території і потребує короткострокового фінансування. Домбровскіс також наголосив, що Євросоюз готовий надати допомогу Києву в подібній ситуації.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що США передали Києву $3 млрд за останні два тижні. За його словами, це стосується коштів, спрямованих лінією трастового фонду Світового банку та американського агентства з міжнародного розвитку.