Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У США побоюються, що вартість нафти може зрости до $140

У США побоюються, що вартість нафти може зрости до $140

Категорія: Головне, Економіка
У США побоюються, що вартість нафти може зрости до $140Сполучені Штати побоюються зростання ціни на нафту на 40% до приблизно $140 за барель, якщо не буде прийнято «стелю» ціни на російське паливо, а також винятки з санкцій, які б дозволили постачання нижче за неї. Про це повідомляє Reuters з посиланням на неназваного високопосадовця Мінфіну США.

Сполучені Штати та інші країни «великої сімки» — Велика Британія, Канада, Німеччина, Франція, Італія та Японія, а також Європейський Союз — у червні домовилися вивчити питання щодо запровадження таких обмежень, щоб скоротити доходи Москви. При цьому деталі цього заходу ще опрацьовуються.

Очікується, що міністр фінансів США Джанет Йеллен обговорить можливе обмеження цін на російську нафту з японським колегою Шунічі Судзукі.

За даними Bloomberg, Сполучені Штати Америки разом із союзниками обговорюють «стелю» граничної ціни на російську нафту на рівні від $40 до $60. Наприкінці червня стало відомо, що обговорення цього заходу ведуть країни G7 (Великобританія, Німеччина, Італія, США, Франція, Японія, Канада). Передбачається, що її буде введено за рахунок введення обмежень на страхування та доставку.