Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Зеленський звільнив генпрокурора та голову СБУ

Зеленський звільнив генпрокурора та голову СБУ

Категорія: Головне, Політика
Зеленський звільнив генпрокурора та голову СБУПрезидент України Володимир Зеленський звільнив генпрокурора країни Ірину Венедиктову та голову Служби безпеки України (СБУ) Івана Баканова. Про це із посиланням на відповідний указ повідомляють ЗМІ.

Згідно з документом, генпрокурора зняли з посади відповідно до частини другої статті 11 закону України «Про правовий режим воєнного стану». Голову СБУ усунули згідно зі статтею 47 Дисциплінарного статуту Збройних сил України, йдеться в указі.

Виконуватиме обов'язки генерального прокурора України Олексій Симоненко. За твердженням місцевих ЗМІ, він знаходиться у базі сайту «Миротворець» як «співучасник злочинів проти України». Зокрема, його підозрюють у фабрикації кримінальних справ проти свідомо невинних осіб та перевищення службових повноважень.
 
Також, стверджує сайт, Симоненко взяв участь у фальсифікації доказової бази щодо колишнього президента України Петра Порошенка.

Як пояснив сам Зеленський, таке рішення було ухвалено через численні факти держзради з боку співробітників відомств. На даний момент відкрито 651 кримінальну справу за статтями про державну зраду та колабораціоністську діяльність працівників правоохоронних органів. Частині підозрюваних вже висунуто звинувачення.