Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » В ЄС узгодили сьомий пакет санкцій проти РФ

В ЄС узгодили сьомий пакет санкцій проти РФ

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
В ЄС узгодили сьомий пакет санкцій проти РФ Глава МЗС Угорщини Сійярто заявив про погодження в ЄС сьомого пакету санкцій проти Росії. 

Глави МЗС країн-учасниць Євросоюзу (ЄС) погодили сьомий пакет санкцій проти Росії, нові рестрикції не містять додаткових заборон на постачання російських енергоносіїв. Про це повідомив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, передає угорський портал новин Index.

Міністр засудив запровадження нових рестрикцій у соціальних мережах та закликав сприяти справі миру замість посилення енергетичної кризи в Європі.
 
«Ситуація через військові дії [в Україні] стає дедалі гіршою, але Брюссель зайнятий новим пакетом санкцій замість мирних переговорів. Очевидно, що це вкрай болісно для європейських громадян та національних економік», — написав Сійярто.

Раніше федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що жодну санкцію проти Росії не буде скасовано у разі вирішення конфлікту в Україні на «умовах Росії». У зв'язку з цим політик закликав співгромадян бути готовими до тривалих наслідків санкційної політики, незважаючи на те, що багато хто з них уже страждає від високих цін на бензин, продукти та рахунки за електроенергію.