Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Київ запропонував Заходу тестувати нову зброю на території України

Київ запропонував Заходу тестувати нову зброю на території України

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Київ запропонував Заходу тестувати нову зброю на території УкраїниГлава Міноборони України Олексій Рєзніков запропонував західним партнерам тестувати нову зброю на території країни. Про це він заявив, виступаючи з відеозв'язку в американському аналітичному центрі «Атлантична рада».

За його словами, Київ зацікавлений у застосуванні сучасних систем бою проти ворога, тому запрошує виробників зброї тестувати свою нову продукцію в Україні.

«Я думаю, для наших партнерів у Польщі, США, Франції, Німеччині чи для наших турецьких партнерів це добрий шанс протестувати їхнє озброєння. Тому давайте нам інструменти, ми закінчимо роботу, і у вас буде нова інформація про роботу зброї», — додав міністр.

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олексій Данилов повідомив, що Україна незабаром отримає ракети до американських реактивних систем залпового вогню (РЗСО) більшої дальності, ніж постачалися раніше. Поки що Вашингтон виділяє Києву лише ракети для HIMARS типу GMLRS, дальність запуску яких становить 70-80 кілометрів.

Офіційно, про те що Україна могла отримати ракети для РСЗВ HIMARS дальністю 300 кілометрів нічого невідомо.