Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Україна заявила про наміри потопити Чорноморський флот РФ західною зброєю

Україна заявила про наміри потопити Чорноморський флот РФ західною зброєю

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика

Україна заявила про наміри потопити Чорноморський флот РФ західною зброєюЗбройні сили України (ЗСУ) пригрозили потопити Чорноморський флот Росії за допомогою західної зброї, після чого вони мають на меті відвоювати Крим. Про ці наміри заявив заступник міністра оборони країни Володимир Гаврилов в інтерв'ю The Times.

 

Заступник міністра повідомив, що підрозділи ЗСУ розпочали процес «зачистки» Чорного моря після того, як російські військові покинули острів Зміїний. Проте досі українська армія не наважилася брати участь у відкритій сутичці, наголосив офіцер, оскільки в її розпорядженні не було достатньої кількості необхідного озброєння.

 

8 липня Вашингтон заявив про черговий пакет військової допомоги для України на суму 400 мільйонів доларів. Крім цього, США мають намір передати чотири комплекси реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) HIMARS дальністю враження 300 кілометрів, боєприпаси до них та артилерійські снаряди, а також інше озброєння.

 

У свою чергу Київ пообіцяв не використовувати РСЗВ для ударів по об'єктах на території Росії. Глава Міноборони України Олексій Рєзніков запевнив, що Київ застосує ракети для РСЗВ лише для стримування російських військ, а також декупації територій України.