Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » ЄС скоротить споживання газу через побоювання зупинки постачання з РФ

ЄС скоротить споживання газу через побоювання зупинки постачання з РФ

Категорія: Головне, Політика
ЄС скоротить споживання газу через побоювання зупинки постачання з РФ Європейський союз (ЄС) планує скоротити споживання природного газу на 15 відсотків через побоювання, що Росія може зупинити постачання, повідомляє Bloomberg із посиланням на європейських дипломатів.

"Європейський союз має намір запропонувати країнам-членам добровільно скоротити використання природного газу на 15 відсотків, починаючи з наступного місяця, через побоювання, що Росія може припинити постачання палива", - заявили джерела.

Цю мету планують включити до постанови, яка супроводжуватиме план скорочення попиту, який Європейська комісія (ЄК) має подати 20 липня, щоб впоратися з потенційною повною зупинкою постачання газу Росією. Декілька дипломатів заявили агентству, що цей захід також наділить комісію правом оголошувати загальносоюзну тривогу у разі, якщо з'явиться значний ризик серйозної нестачі пропозиції або різкого стрибка попиту.

Раніше стало відомо, що Росія має відновити постачання газу «Північним потоком» до Європи відповідно до розкладу обслуговування 21 липня. Зазначається, що припинення було плановим, роботи розпочалися 11 липня і мають тривати 10 днів.