Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » «Українська правда»: Зеленський може позбавити громадянства політиків та бізнесменів, включаючи Коломойського

«Українська правда»: Зеленський може позбавити громадянства політиків та бізнесменів, включаючи Коломойського

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
«Українська правда»: Зеленський може позбавити громадянства політиків та бізнесменів, включаючи Коломойського Президент України Володимир Зеленський думає над тим, щоб позбавити громадянства низку впливових політиків та підприємців. Про це повідомляє видання "Українська правда" з посиланням на власні джерела.

За даними газети, це може зачепити бізнесмена Ігоря Коломойського, а також співголову проросійської партії «Опозиційна платформа — За життя» (ОПЗЖ) Вадима Рабіновича та голови територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана.

«Українська правда» уточнила, що наразі не змогла домогтися офіційного підтвердження того, що укази про позбавлення громадянства цих осіб уже підписано.

Нагадаємо, що Ігор Коломойський – колишній губернатор Дніпропетровської області України. З березня 2021 року він та його родина перебувають під санкціями США. Вашингтон звинуватив підприємця у корупції на посаді губернатора у 2014–2015 роках.

17 червня Володимир Зеленський усунув з посад генпрокурора України Ірину Венедиктову та голову СБУ Івана Баканова. Український президент вважає, що його держструктури потребують «чистки», оскільки серед чиновників та працівників силових відомств часто виявляють колабораціоністів.