Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Bloomberg: суд у Гаазі може розпочати розгляд справ про військові злочини в Україні цієї зими

Bloomberg: суд у Гаазі може розпочати розгляд справ про військові злочини в Україні цієї зими

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Bloomberg: суд у Гаазі може розпочати розгляд справ про військові злочини в Україні цієї зими Міжнародний кримінальний суд (МКС) у Гаазі має намір взятися за розгляд першої справи про ймовірні військові злочини Росії в Україні вже цієї зими. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела.

Перше звинувачення може бути висунуто наприкінці 2022 року або на початку 2023 року. Співрозмовники агентства зазначили, що остаточна дата ще не встановлена ​​і процес може затягнутися, оскільки для підготовки справи потрібен час.

МКС та Україна ведуть переговори про передачу Києвом до суду як мінімум одного російського військовополоненого чиновника. За словами джерел Bloomberg, він може свідчити проти високопоставлених російських командирів.

МКС було засновано на основі Римського статуту, прийнятого у 1998 році. У його компетенцію входять переслідування фізосіб, відповідальних за геноцид, злочини проти людяності, геноцид, військові злочини, злочини проти людяності та злочини агресії. МКС не має відношення до Міжнародного суду ООН, який також засідає у Гаазі. МКС може порушувати справи за поданням Ради Безпеки ООН, проте не входить до структур ООН.