Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Звичайний нацизм угорського «друга Путіна» Орбана

Звичайний нацизм угорського «друга Путіна» Орбана

Категорія: Позиція » Статті » Політика
Звичайний нацизм угорського «друга Путіна» ОрбанаПостать прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана в європейському політичному просторі сприймається дуже неоднозначно. Він відомий тим, що відстоює інтереси РФ фактично на всіх фронтах - виступає проти ембарго на газ та нафту, закликає не тиснути зайвий раз на Кремль і, що показово саме для нас, на відміну від інших країн ЄС різко не засуджує війну в Україні.
 
Взагалі Орбан – з когорти ультраправих, і свою життєво-політичну позицію доносить у різних формах. Наприклад, днями публічно виступив з критикою змішання європейських і неєвропейських рас на одному із заходів. Підкресливши, що угорці – народ однорідний та іншим ставати не збирається. А країни, де змішуються європейці і неєвропейці, вже не є націями.

Крім того, Орбан згадував так звану «велику заміну» - теорію змови, за якою нібито є плани розбавити біле населення США і європейських країн за рахунок імміграції. Типовий конспіролог, але при високій посаді.

Звичайно, у ЄС заяви Орбана викликали справжнє обурення. Член Європарламенту від Угорщини Каталін Чех відзначила, що «такі слова нагадують часи, які ми всі хотіли б забути. Вони дійсно показують справжнє обличчя режиму». Аналогічно відреагували й багато інших європейських політиків, але що вони можуть зробити, окрім осуду Орбана?

До речі, у своєму виступі цей діяч розкритикував військову підтримку України з боку Заходу. «Чим більше сучасної зброї НАТО надасть українцям, тим більше росіяни будуть просувати лінію фронту. Те, що ми робимо, - продовження війни», - сказав Орбан, чия країна також є членом НАТО, але нашій державі нічим не допомагає. Мабуть, з подачі «кремлівського друга» Путіна.

Загалом, у ЄС ставлення до Орбана вже давно не є дружнім. Лунають навіть заклики застосувати санкції персонально до нього та його найближчого оточення, та одночасно й всю країну «пожурити». Але у самій Угорщині політик має неабияку підтримку – і навесні вже вп’яте був обраний на посаду голови уряду. Відповідно, ідеологію Орбана більшість угорців розділяють?
 
Максим КОРОБЕЦЬ