Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Польща поставила Україні танки PT-91 Twardy

Польща поставила Україні танки PT-91 Twardy

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Польща поставила Україні танки PT-91 Twardy Польща передала Україні партію танків PT-91 Twardy. Про це розповів речник Агентства озброєнь міністерства оборони Польщі Кшиштоф Платек, повідомляє портал Kresy.pl з посиланням на інтерв'ю Платека на каналі Wolski o Wojnie.

Влада Польщі не говорить, стільки танків PT-91 Twardy було поставлено Україні.

"Пробіл у більш ніж 200 танків Т-72, ​​пробіл у якійсь кількості танків PТ-91, тут я не можу сказати скільки, буде заповнений повністю, і навіть з подвоєною силою, тому що це танки набагато вищого рівня якості", – цитує слова Платека агенція "Інтерфакс-Україна". Це було сказано у контексті закупівель Польщею танків із Південної Кореї.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак підтвердив здобуття Україною польських танків. "PT-91 Twardy від Польщі вже в Україні. Дякую нашим друзям", – написав він у своєму телеграм-каналі.

PT-91 Twardy – польський основний бойовий танк, розроблений з урахуванням танка Т-72М1. Основні зміни порівняно з оригіналом стосуються нової системи керування вогнем DRAWA та динамічного захисту ERAWA. Серійно PT-91 Twardy випускався з 1995 по 2002 рік. Загалом для ЗС Польщі було вироблено 232 танки PT-91.