Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Демократи передумали висувати Байдена на вибори президента

Демократи передумали висувати Байдена на вибори президента

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Демократи передумали висувати Байдена на вибори президента Переважна більшість (75 відсотків) виборців-демократів хочуть, щоб партія висунула на вибори президента США у 2024 році не нинішнього главу держави Джо Байдена, а іншого кандидата свідчать результати опитування CNN.

Із них 24 відсотки виборців заявили, що «хочуть бачити когось іншого» від партії, оскільки вважають, що Байден не зможе перемогти на наступних президентських виборах. У свою чергу 32 відсотки зізналися, що Байден здатний знову обійняти вищий пост, але вони не бажають його переобрання.

Про перевагу бачити Байдена як кандидата на виборах 2024 року від партії заявили лише 25 відсотків демократів, що є різким падінням порівняно з показником 45 відсотків, виявленим під час опитування в січні-лютому 2022 року.

Зазначається, що на початку року про бажання бачити кандидатом від Демократичної партії на виборах у 2024 році не Байден заявляв 51 відсоток демократів та їх прихильників. Таким чином, наголошує CNN, нове опитування показало різкий спад ентузіазму з приводу переобрання Байдена: за півроку частина виборців передумала на наступних президентських виборах висувати від партії нинішнього американського лідера.

Телеканал підкреслює, що опитування проводилося на тлі низьких рейтингів Байдена, а також невдоволення інфляцією і ситуацією в країні з боку більшості американців.

Раніше повідомлялося, що рейтинги Байдена сягнули нового мінімуму. Згідно з результатами опитування дослідницької консалтингової компанії Morning Consult, виборці у 44 із 50 штатів заявили, що не підтримують роботу чинного президента США. У першому кварталі 2022 року внутрішню політику Байдена не схвалювали 40 штатів.