Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Блінкен анонсував телефонну розмову з Лавровим найближчими днями

Блінкен анонсував телефонну розмову з Лавровим найближчими днями

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Блінкен анонсував телефонну розмову з Лавровим найближчими днями Це буде перша розмова між російським міністром та американським держсекретарем після початку війни в Україні. Блінкен заявив, що хоче обговорити звільнення Уілана та Грайнер, а також зернову угоду. 

Держсекретар США Ентоні Блінкен найближчими днями проведе телефонну розмову з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим. Про це Блінкен повідомив на прес-конференції, яка транслювалася на YouTube.

"Найближчими днями я припускаю, що поговорю з російським міністром закордонних справ Лавровим", - сказав він.

За словами Блінкена, він має намір порушити у розмові «пріоритетні» для США теми: звільнення співробітника американської компанії-виробника автозапчастин BorgWarner Пола Уїлана, якого в Росії в 2020 році засудили за шпигунство, і баскетболістки Брітні Грайнер, яку звинувачують у контрабанді наркотиків; а також угоду Росії, України, Туреччини та ООН щодо вивезення українського зерна, яку сторони уклали 22 липня.
 
За словами Блінкена, угода є позитивним кроком, але є різниця між «угодою на папері та угодою на практиці». У своєму виступі держсекретар також згадав занепокоєння США щодо дій Росії на Донбасі.