Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У Білому домі підтвердили намір Байдена переобратися на другий термін

У Білому домі підтвердили намір Байдена переобратися на другий термін

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У Білому домі підтвердили намір Байдена переобратися на другий термін Прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр підтвердила намір президента США Джо Байдена переобратися на наступних виборах глави держави у 2024 році, незважаючи на те, що результати громадської думки свідчать про небажання 75 відсотків прихильників демократів бачити його кандидатом. Жан-П'єр дала це зрозуміти на брифінгу для преси, що транслювався на YouTube-каналі Білого дому.

«Ми не турбуємося щодо опитувань. Президент чітко говорив, що має намір висувати кандидатуру, але до цього ще так далеко, що думати про це рано», — прокоментувала Жан-П'єр результати відповідного опитування телеканалу СNN, під час якого про перевагу бачити Байдена як кандидат на виборах 2024 року від партії заявили лише 25 відсотків демократів.

Раніше повідомлялося, що рейтинги Байдена сягнули нового мінімуму. Згідно з результатами опитування дослідницької консалтингової компанії Morning Consult, виборці у 44 із 50 штатів заявили, що не підтримують роботу чинного президента США. У першому кварталі 2022 року внутрішню політику Байдена не схвалювали 40 штатів.

У квітні Джо Байден повідомив колишньому американському лідеру Бараку Обамі про плани балотуватися на другий термін 2024 року. На початку можливого другого терміну йому буде 82 роки.