Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Сербія підняла в небо винищувачі МіГ-29 та вертольоти Мі-35 у готовності вдарити по Косово.

Сербія підняла в небо винищувачі МіГ-29 та вертольоти Мі-35 у готовності вдарити по Косово.

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Сербія підняла в небо винищувачі МіГ-29 та вертольоти Мі-35 у готовності вдарити по Косово.Сербські винищувачі та бойові вертольоти піднялися в небо для ударів по Косово.

Надзвичайна ситуація на кордоні Сербії та Косова переростає у повномасштабне військове зіткнення. На даний момент джерела повідомляють про те, що над південною частиною Сербії помічені винищувачі МіГ-29 ВПС Сербії, а також ударні гелікоптери Мі-35, які раніше були закуплені у Росії в невеликій кількості. На даний момент немає жодних свідчень, що підтверджують факт того, що сербська авіація завдавала ударів по території Косова всупереч інформації, що з'явилася в соціальних мережах.

Відомо про те, що перекидання сербської бойової авіації до прикордонних з Косово районів країни почалося ще ввечері, після того, як на кордоні Косова та Сербії почалися перші зіткнення і з'явилися перші поранені як серед сербів, так і серед громадян Косова. Точна кількість бойової авіації, задіяної у забезпеченні безпеки кордонів Сербії, не наводиться, проте жителі південної Сербії повідомляють про те, що бойова авіація перебувала у повітрі практично всю ніч.

У свою чергу, стало також відомо про те, що косовський спецназ, розташований на кордоні з Сербією, а також косовські бойовики були озброєні західними засобами протиповітряної оборони, зокрема, повідомлялося про кілька помічених переносних зенітно-ракетних комплексів Stinger, що може вказувати на той факт, що обидві сторони готуються до зіткнень як на землі, а й у повітрі.