Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Китай підняв у небо 12 винищувачів Су-30, загрожуючи США та Тайваню ударами півсотні ракет

Китай підняв у небо 12 винищувачів Су-30, загрожуючи США та Тайваню ударами півсотні ракет

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Китай підняв у небо 12 винищувачів Су-30, загрожуючи США та Тайваню ударами півсотні ракет Після того, як напередодні днем ​​стало відомо про те, що пара винищувачів Су-35 ВПС НВАК була задіяна для відпрацювання придушення бортовими комплексами РЕБ засобів ППО Тайваню, з метою демонстрації готовності прориву ешелонованої оборони острова стало відомо про те, що в небо були також піднято й одразу 12 винищувачів Су-30, які пройшли поблизу кордону Тайваню, продемонструвавши тим самим готовність атакувати острів, у разі появи найменшої загрози для суверенітету КНР, десятками ракет.

На представлених відеокадрах можна побачити демонстрацію польотів винищувачів Су-30 у районі Тайваню. Бойові групи винищувачів успішно відпрацювали взаємодію у повітрі, і, за деякими даними, надали підтримку стратегічним бомбардувальникам ВПС НВАК H-6, які здатні нести ядерне та гіперзвукове озброєння.
 
Враховуючи можливості винищувачів Су-30, раніше поставлених у КНР російською стороною, ці бойові літаки також цілком могли глушити радари ППО Тайваню, з метою відпрацювання удару бомбардувальниками H-6, однак, якісь подробиці щодо цього поки що не наводяться.

Протягом найближчих годин Китай має намір завершити наймасштабніші військові навчання поблизу своїх кордонів, проте фахівці вважають, що якщо візит до Азії з боку Ненсі Пелосі продовжиться, то одні з наймасштабніших навчань КНР будуть продовжені ще протягом декількох днів.