Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Китай зробив останнє попередження у зв'язку з візитом Пелосі до Тайваню

Китай зробив останнє попередження у зв'язку з візитом Пелосі до Тайваню

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Китай зробив останнє попередження у зв'язку з візитом Пелосі до ТайванюПредставник МЗС КНР Ліцзянь заявив про кричущі наслідки візиту Пелосі до Тайваню. 

Якщо візит спікера американської палати представників США Ненсі Пелосі на Тайвань відбудеться, китайські військові «не сидітимуть склавши руки», пише Reuters.

Останнє попередження у зв'язку з візитом американського політика було зроблено під час брифінгу МЗС Китаю. Офіційний представник дипвідомства Чжао Ліцзянь наголосив, що через статус Пелосі як третьої за значимістю людини в американському уряді її візит на Тайвань призведе до «кричучих наслідків».

Раніше із подібними заявами виступав офіційний представник Міноборони КНР Тань Кефей. Він нагадав, що США обіцяли не підтримувати незалежність Тайваню, тож Китай вимагає підтвердити це реальними діями.

30 липня Пелосі вилетіла зі США до Азіатсько-Тихоокеанського регіону з метою офіційного турне. У ЗМІ висловлювалися припущення, що Пелосі всупереч запереченням Китаю прямує до Тайваню, проте офіційних підтверджень цього поки що не надходило.