Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Siemens звинуватив Росію у неможливості поставити турбіну для «Північного потоку»

Siemens звинуватив Росію у неможливості поставити турбіну для «Північного потоку»

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Siemens звинуватив Росію у неможливості поставити турбіну для «Північного потоку» Єдиною перешкодою для поставки турбіни, необхідної для збільшення прокачування палива газопроводом «Північний потік», є позиція Росії, яка відмовляється надавати необхідні документи. З таким звинуваченням на адресу "Газпрому" виступив гендиректор Siemens Energy Крістіан Брух.

За його словами, з німецької сторони всі документи, зокрема митні, для постачання готові. Але відправити обладнання без згоди Росії неможливо, тому турбіна перебуває в країні вже понад тиждень і з нею нічого не відбувається.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц раніше підтвердив, що Росія має надати митну інформацію для отримання турбіни. У свою чергу, МЗС Росії стверджує, що поки не отримало роз'яснень щодо статусу турбіни. Що саме під цим має на увазі російська сторона, і які документи вона хотіла б бачити, не уточнюється.

Тим часом заступник голови правління газового концерну Віталій Маркелов заявив, що прийом турбіни можливий лише у випадку, якщо Євросоюз, США та Канада відмовляться від санкцій щодо «Газпрому».

На цьому тлі в ЄС міцніє впевненість, що Росія має намір повністю зупинити постачання «Північного потоку» в рамках геополітичного протистояння з Європою. Провідний експерт російського Фонду національної енергетичної безпеки Ігор Юшков також очікує, що восени чи взимку поставки зупиняться. Точніші терміни не можна назвати через дефіцит інформації з боку Росії.

В даний час на компресорній станції "Портова" в роботі залишився лише один із шести агрегатів. Через це прокачування скоротилося зі 167 мільйонів кубометрів на добу до 33 мільйонів.