Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » США та Китаю спрогнозували новий раунд економічної війни

США та Китаю спрогнозували новий раунд економічної війни

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
США та Китаю спрогнозували новий раунд економічної війни Провокаційний візит спікера американської Палати представників Ненсі Пелосі на Тайвань, з високою ймовірністю, викличе новий раунд економічної війни США та Китаю, переконані експерти, які кажуть, що також найближчими тижнями варто очікувати на введення все більшої кількості економічних санкцій проти Тайваню.

Після візиту Ненсі Пелосі на Тайвань Пекін призупинив постачання піску на острів, а також заявив про припинення імпорту цитрусових та двох видів рибної продукції з Тайваню.

Візит Пелосі вже викликав загострення, Китай, з одного боку, обмежує постачання низки товарів на Тайвань, а, з іншого боку, інвестиційну активність США.

Тайвань та Китай, незважаючи на складні політичні відносини, взаємодіють на рівні економіки. У тому числі, має місце кооперація через треті країни з питань мікроелектроніки, і, мабуть, зараз ця співпраця виявляється під ударом, - впевнені аналітики.

За прогнозами, найближчим часом Китай йтиме шляхом запровадження економічних санкцій проти Тайваню і, можливо, окремих заходів, спрямованих проти США, а також проведення великомасштабних навчань, покликаних ускладнити Тайваню життя: функціонування економіки, транспорту тощо.