Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Швейцарія слідом за ЄС ухвалила антиросійські санкції

Швейцарія слідом за ЄС ухвалила антиросійські санкції

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Швейцарія слідом за ЄС ухвалила антиросійські санкції Крім ембарго на російське золото, яке набирає чинності 3 серпня о 18:00 за місцевим часом, Швейцарія заморозила активи російського Сбербанку та обмежила можливість проведення банківських операцій на своїй території.

У список санкцій країни також потрапили 54 російських громадянина і 9 організацій, які зареєстровані на території РФ.

«Таким чином, список осіб та організацій, які підпадають під санкції Швейцарії у зв'язку з ситуацією в Україні, повністю відповідає списку ЄС», - йдеться у тексті заяви швейцарського представництва.

Сьомий пакет санкцій включає заборону на імпорт російського золота, заморожування грошових активів Сбербанку, а також санкції проти фонду "Російський світ", мера Москви Сергія Собяніна, Володимира Машкова та Сергія Безрукова.

У документі Федеральної ради Швейцарії зазначили, що жоден із санкційних заходів не перешкоджає сільськогосподарській та харчовій торгівлі продукцією між Росією та третіми країнами.

Раніше Міністерство фінансів Франції заморозило російські активи на суму 1,2 мільярда євро. При цьому загальна сума активів, які потрапили під санкції за кордоном, становить 300 млрд доларів.

Великобританія також запроваджує поетапне ембарго на продукти з Росії. Забороняється імпорт енергетичних ресурсів та золота. Після оголошення заборони на імпорт російських енергоносіїв європейські експортери збільшили обсяги закупівлі російського вугілля до 4,7 млн. тонн у травні 2022 року.

Введені антиросійські санкції продовжено до кінця січня 2023 року. Мінфін США прагне ізолювати Росію від світової економіки.