Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Зеленський заснував медаль «За оборону України»

Зеленський заснував медаль «За оборону України»

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Зеленський заснував медаль «За оборону України» Президент України Володимир Зеленський започаткував нову медаль «За оборону України». Відповідний указ розміщено на офіційному сайті лідера держави.

Згідно з документом, відзнакою нагороджуватимуться військовослужбовці країни, співробітники розвідки, «які брали безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України». Статут також передбачає вручення медалі цивільним особам та волонтерам, які зробили «вагомий внесок у зміцнення оборони України».

Український портал "Факти" публікує фотографію нововведеної нагороди. Медаль постає у двох варіантах: срібною та золотою. Імовірно це може говорити про наявність у відзнаки двох ступенів. На лицьовій стороні медалі, на тлі державного герба України, розташовані чотири перпендикулярно схрещені мечі.

«За оборону України» стала другою медаллю, яку запровадили у країні після початку спеціальної військової операції. На початку травня Зеленський заснував «Хрест бойових заслуг». 

Нову систему нагород представили в Україні у грудні 2021 року, вона містить символи Української повстанської армії (УПА).
 
«Важливо докорінно змінювати наше військо, щоб воно повністю відрізнялося від супротивника та відповідало нашим історичним традиціям та сучасним європейським підходам», — прокоментував нововведення головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.